1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Banner-klein

4 appartementen Diverse mogelijkheden

Alle appartementen beschikken over:

  • Gezellige ingerichte living met zit en eet deel.
  • Eigen keuken
  • Eigen badkamer met douche en toilet
  • Kleuren tv
  • Internet aansluiting
  • Magnetron
  • Koelkast
  • Twee pits kookplaat

Lees de volledige informatie
op onze appartementenpagina.

Selecteer één van de vier
appartementen in het hoofdmenu.

stad groningen

Groningen is een bruisende studentenstad. De jongste stad van Nederland kent een lange, roerige geschiedenis en dat is te zien aan de historische pakhuizen, hofjes en gebouwen. Groningen is ook een stad met lef, de stad heeft de meest vernieuwende architectuur binnen haar grenzen. En Groningen is ooit verkozen tot Beste Binnenstad, omdat het er zo goed toeven is. Maak het mee, ga Groningen beleven!

Waterstad Groningen

De Hanzestad Groningen vormt een uitstekende uitvalsbasis om stad en provincie vanaf het water te verkennen. Na een bezoek aan het centrum is de stad de ideale start voor een reis door de provincie Groningen. Groningen is verbonden met diverse vaarwegen die het mogelijk maken ook de Ommelanden te ontdekken. De stad ligt aan de staande mast-route. Op deze vaarroute van Vlissingen naar Delfzijl hoeft de schipper zijn mast niet te laten zakken bij sluizen of bruggen.

Scheepvaartmuseum

Groningen is omringd door en verbonden met water. Dat blijkt uit alles, en dan vooral tijdens een tochtje met de rondvaartboot. Prachtige pakhuizen verwijzen naar het rijke handelverleden, net als het in een schitterend pand gevestigde Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Kunst onder bruggen

Wie door de grachten van Groningen vaart, staat bij de bruggen in het Verbindingskanaal een verrassing te wachten. Bij het opengaan ervan zal blijken dat ze elk een kunstwerk bevatten, onder de noemer Kunst onder bruggen.

Oosterbrug
Onder de Oosterbrug is door kunstenaar Peter de Kan het gedicht ‘Gestadige beweging’ van H.N. Werkman aangebracht. Het gedicht bestaat uit twaalf coupletten. De letters hangen los onder de brug. Zodra die opengaat, bewegen de letters mee en is het gedicht leesbaar.

Herebrug
Als de Herebrug zich opent, is het alsof een fotoalbum wordt opengeslagen. Op een groot doek onder de brug is een foto verwerkt van een havengezicht in Groningen. De foto van Rommert Boonstra verbeeldt de culturele identiteit van Groningen.

Werkmanbrug
De Werkmanbrug, de wandel- en fietsbrug bij het Groninger Museum, is aan de onderzijde versierd met een tegeltableau. Het kunstwerk is gemaakt door de Belgische kunstenaar Wim Delvoye. Hij werd geïnspireerd door Delftsblauw aardewerk, dat het tableau een Oudhollands karakter geeft. De acht tegels verbeelden fictieve ‘kinderspelen’.

Meer informatie vindt u op de website van de stad Groningen: toerisme.groningen.nl